On-line vestnik: RAČUNOVODSKI IN DAVČNI NASVET
On-line vestnik: RAČUNOVODSKI IN DAVČNI NASVET

Nastopilo je enakonočje in z njim jesen, ki bo prinesla šelesteče listje, nižje temperature in kot kaže tudi zakonodajne spremembe. Te dni so v državnem zboru obravnavali Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, ki spreminja dohodninsko lestvico za osebe z višjimi (vendar ne najvišjimi) dohodki, povečuje olajšavo za osebe z nižjimi dohodki in pod določenimi pogoji izvzema iz obdavčitve z dohodnino tako imenovano trinajsto plačo, Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona davčnem postopku, ki vsebuje mnoge spremembe, nekatere administrativne poenostavitve (plačilo in poročanje o odtegljajih v petih dneh od izplačila plače) ter spreminja določene postopke v inšpekcijskem nadzoru, ter Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, ki zvišuje davčno stopnjo za 2017 na 19 %.

Novim določbam se bomo zagotovo posvetili tudi v prihodnjih številkah vestnika, do takrat pa preberite svež nabor odgovorov na vprašanja iz prakse.

Lep jesenski pozdrav,

Barbara Slivnik,

strokovna urednica

On-line vestnik Računovodski in davčni nasvet nudi aktualne informacije s področja računovodstva in davkov. Seznanja vas z različnimi primeri obračunov, knjiženja, davčne prakse in poročanja institucijam. Strokovne prispevke pripravljajo izkušeni računovodski, davčni in pravni svetovalci, pri čemer je njihovo osnovno vodilo na razumljiv in jedrnat način rešiti dileme, s katerimi se srečujete v praksi.

www.racunovodskinasvet.si

On-line vestnik Računovodski in davčni nasvet je namenjen računovodjem, vodjem računovodstev in financ, knjigovodjem in vsem, ki potrebujejo redni dotok svežih informacij s področja knjiženja, računovodskega poročanja in davčnih obračunov. Priporočamo ga tudi odgovornim osebam, ki sprožajo poslovne dogodke ter lastnikom podjetij, ki sprejemajo odločitve na osnovi podatkov iz računovodstva.

ON-LINE VESTNIK VAM PRINAŠA:
  • nove davčne in računovodske informacije vsakih 14 dni
  • komentar novosti davčno-računovodske zakonodaje
  • odgovore strokovnjakov na vprašanja bralcev
  • arhiv vseh številk vestnika od leta 2005 dalje >> TUKAJ
O izidu nove številke on-line vestnika boste obveščeni po elektronski pošti, skupaj s pdf verzijo.

OSEBNA SVETOVALKA ZA ON-LINE VESTNIK

Potrebujete informacije v zvezi z uporabo on-line vestnika?
Na voljo vam je vaša osebna svetovalka Cvetka Gilly!

01/43-45-599


Uredništvo
Barbara Slivnik, strokovna urednica
E-pošta: barbara.slivnik@dashofer.si

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.
Dunajska cesta 21
1000 Ljubljana

Brezplačna modra številka: 080 80 92

On-line vestnik Računovodski in davčni nasvet

ISSN 2350-6202

Copyright 2016 by Dashöfer Holding, Ltd.
& Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Vse pravice, predvsem avtorske pravice, licenčne pravice in pravice industrijske lastnine so izključna last Dashöfer Holding, Ltd. in so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vse pravice so pridržane, predvsem pravica do razmnoževanja, distribucije in prevoda. Brez predhodnega pisnega dovoljenja založbe je prepovedana reprodukcija v kakršnikoli obliki (tisk, fotokopiranje, elektronske ali druge reprodukcijske oblike) in tudi shranjevanje, predelava ali širjenje z uporabo elektronskih off-line sistemov.

Informacije, ki jih vsebuje to delo, so bile pripravljene na osnovi najboljših spoznanj v času objave. Zaradi neenotnih pravnih razlag in nepopolnih rezultatov raziskav ter zakonodaje pa delo ne zagotavlja absolutne brezhibnosti.