On-line vestnik: RAČUNOVODSKI IN DAVČNI NASVET
On-line vestnik: RAČUNOVODSKI IN DAVČNI NASVET

Do konca leta je le še 72 dni, česar se očitno zavedajo tudi na zakonodajnem področju, saj se po hitrem postopku sprejemajo mnogi zakoni in predpisi, ki naj bi začeli veljati s prihajajočim letom. Tako ste verjetno zasledili, da je bil v preteklih dneh podan veto Državnega sveta na najnovejšo spremembo Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2N), o katerem smo pisali v prejšnji številki vestnika. Zaradi veta se zakon vrača v Državni zbor, za sprejetje pa bo zanj moralo glasovati vsaj 46 poslancev. O rezultatih glasovanja in naknadnih spremembah vas bomo zagotovo obvestili.

Tokrat preberite, kaj prinaša Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2J), ki je prav tako del letošnje mini davčne reforme, vse krajše dneve pa si lahko popestrite tudi s prebiranjem odgovorov na vprašanja iz prakse.

Prijetno branje vam želim,

Barbara Slivnik,

strokovna urednica

On-line vestnik Računovodski in davčni nasvet nudi aktualne informacije s področja računovodstva in davkov. Seznanja vas z različnimi primeri obračunov, knjiženja, davčne prakse in poročanja institucijam. Strokovne prispevke pripravljajo izkušeni računovodski, davčni in pravni svetovalci, pri čemer je njihovo osnovno vodilo na razumljiv in jedrnat način rešiti dileme, s katerimi se srečujete v praksi.

www.racunovodskinasvet.si

On-line vestnik Računovodski in davčni nasvet je namenjen računovodjem, vodjem računovodstev in financ, knjigovodjem in vsem, ki potrebujejo redni dotok svežih informacij s področja knjiženja, računovodskega poročanja in davčnih obračunov. Priporočamo ga tudi odgovornim osebam, ki sprožajo poslovne dogodke ter lastnikom podjetij, ki sprejemajo odločitve na osnovi podatkov iz računovodstva.

ON-LINE VESTNIK VAM PRINAŠA:
  • nove davčne in računovodske informacije vsakih 14 dni
  • komentar novosti davčno-računovodske zakonodaje
  • odgovore strokovnjakov na vprašanja bralcev
  • arhiv vseh številk vestnika od leta 2005 dalje >> TUKAJ
O izidu nove številke on-line vestnika boste obveščeni po elektronski pošti, skupaj s pdf verzijo.

OSEBNA SVETOVALKA ZA ON-LINE VESTNIK

Potrebujete informacije v zvezi z uporabo on-line vestnika?
Na voljo vam je vaša osebna svetovalka Cvetka Gilly!

01/43-45-599


Uredništvo
Barbara Slivnik, strokovna urednica
E-pošta: barbara.slivnik@dashofer.si

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.
Dunajska cesta 21
1000 Ljubljana

Brezplačna modra številka: 080 80 92

On-line vestnik Računovodski in davčni nasvet

ISSN 2350-6202

Copyright 2016 by Dashöfer Holding, Ltd.
& Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Vse pravice, predvsem avtorske pravice, licenčne pravice in pravice industrijske lastnine so izključna last Dashöfer Holding, Ltd. in so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vse pravice so pridržane, predvsem pravica do razmnoževanja, distribucije in prevoda. Brez predhodnega pisnega dovoljenja založbe je prepovedana reprodukcija v kakršnikoli obliki (tisk, fotokopiranje, elektronske ali druge reprodukcijske oblike) in tudi shranjevanje, predelava ali širjenje z uporabo elektronskih off-line sistemov.

Informacije, ki jih vsebuje to delo, so bile pripravljene na osnovi najboljših spoznanj v času objave. Zaradi neenotnih pravnih razlag in nepopolnih rezultatov raziskav ter zakonodaje pa delo ne zagotavlja absolutne brezhibnosti.